top of page
  • Writer's pictureJasna Horvat

4. Susreti pjesnika u Posavini - Orašje, 23. listopada 2022.https://dhkhb.org/2022/10/26/4-susreti-pjesnika-u-posavini/


Na, ove godine četvrtim, Susretima pjesnika u Posavini, u nedjelju, 23. listopada 2022., nastupilo je jedanaest članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i Društva hrvatskih književnika (RH): Brankica Bošnjak, Jasna Horvat, Ljerka Mikić, Krešimir Bagić, Mirko Ćurić, Miroslav Mićanović, Mato Nedić, Ivo Raguž, Ivan Sivrić, Joso Soja Živković, Tomislav Žigmanov i Ivan Baković. Sudionici Susreta su, pred mnogobrojnom publikom, čitali svoje pjesme, a na početku su se prigodnim riječima obratili Željko Vukić, predsjednik Matice hrvatske u Orašju, Ivan Baković, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i Mirko Ćurić, dopredsjednik Društva hrvatskih književnika i predsjednik Ogranka Slavonsko-baranjsko srijemskoga DHK. Nakon čitanja poezije sudionici su nastavili ugodno druženje u oraškom Hotelu Navis, u kojem su Susreti i održani.


Organizatori ovogodišnjih Susreta pjesnika u Posavini su, kao i prijašnjih godina, Matica hrvatska Orašje, Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne i Grad Orašje, a Susreti su dio programa koji se organizira povodom Dana Grada Orašja.


Sutradan, 24. listopada 2022., pjesnici su posjetili ŠC fra Martina Nedića gdje su se susreli s učenicima te škole, čitali stihove, razgovarali s učenicima i slušali mlade pjesnike srednjoškolce.

Nakon posjeta školi sudionici ovogodišnjih susreta nazočili su svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Orašja.

0 views0 comments
bottom of page