top of page
  • Writer's pictureJasna Horvat

Antivirusno čitanje Antiradara

Kreativna riznica 2021 - Meandrirana kreativost: 22. 4. 2021. 20:21 – 21:21

Vrsta događaja: predstavljanje knjige i koncertno čitanje

Izlagači: Jasna Horvat, Sunčica Oberman Peterka; čitaju: Robert Kovač, Bruno Ćosić, Magdalena Jelečević i Filip Sever

Opis događaja: Antiradar Jasne Horvat putopisna je knjiga koja donosi intimni pogled autorice na sedam svjetskih odredišta. O doživljaju New Yorka, Mombase, Sicilije, Londona, Praga, Tajlanda i Amsterdama poslušajte na koncertom čitanju upriličenom na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi. Razgovor s autoricom Jasnom Horvat vodi Sunčica Oberman Peterka, a tekstove čitaju Robert Kovač, Bruno Ćosić, Magdalena Jelečević, Filip Sever.



Životopis:

Jasna je Horvat redovita profesorica u trajnom zvanju stalno zaposlena na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Njezina znanstvena djelatnost ostvaruje se u područjima društvenih i humanističkih znanosti, a multimedijski umjetnički izraz u tradicionalnim i suvremenim medijima. Prozni izričaj Jasne Horvat književna kritika označuje terminom Ars Horvatiana te ga određuje uspješnim spojem znanosti i umjetnosti na tragu oulipovske prakse.

Sunčica Oberman Peterka redovita je profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, gdje predaje poduzetničke i strateške kolegije. Voditeljica je i međunarodnog interdisciplinarnog međusveučilišnog doktorskog studija Poduzetništvo i inovativnost. Članica je istraživačkog tima GEM za Hrvatsku od 2002. godine i članica je Europskog vijeća za mala poduzeća i poduzetništvo. Istraživački su joj interesi poduzetničko obrazovanje, poduzetničko sveučilište, pokretanje poslovnog pothvata, strateško upravljanje.

Robert Kovač student je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Aktivno je prisutan u mnogim udrugama na fakultetu, a u Kreativnoj je riznici od samih početaka svog studiranja. Godine 2021. pripala mu je čast biti članom Multimedijskog odbora što ga iznimno čini radosnim.

Bruno Ćosić student je 3. godine preddiplomskog studija smjera Financijski menadžment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Član je Instituta Andizet i potpredsjednik Organizacijskog odbora Kreativne riznice gdje usavršava svoje organizacijske, komunikacijske i praktične vještine iz područja kreativne industrije kroz volonterski rad. Kao asistent na edukacijsko-praktičnom projektu “Rotor kreativne industrije” nastoji ovladati teorijskim i praktičnim znanjima u provedbi EU projekata.

Magdalena Jelečević studentica je 2. godine diplomskog studija Mediji i odnosi s javnošću i Menaždment u kulturi i kreativnim industrijama na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Trenutačno je voditeljica i novinarka studentske emisije Brtva glave na HRT radiju Osijek, asistentica na projektu “Rotor kreativne industrije” i zadužena za vođenje društvenih mreža Kreativne riznice.

Filip Sever trenutačno pohađa dvopredmetni diplomski studij glume i neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Glumio je u nizu kazališnih predstava, surađujući s redateljima poput Anice Tomić, Nikoline Baškarad, Jasmina Novljakovića i Saše Anočića, Roberta Raponje i dr. Glumio je i u lutkarskim, plesnim predstavama te mjuziklima.Njegovi izvođački interesi idu u smjeru povezivanja pokreta, glume i glazbenog kazališta.

Prijenos slike uživo na Facebooku i na Youtube kanalu

bottom of page