top of page
  • Writer's pictureJasna Horvat

Predstavljen Ars Meandrum

Updated: Nov 26, 2019
Zbornik Hrvatska riječ III. predstavljen je u petak navečer (22. studenog 2019.) u dvorani Župe Svih svetih u Đakovu, u sklopu programa Književna riječ slavonsko-baranjsko-srijemska XIV., a koju je organiziralo Društvo hrvatskih književnika - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu. Književna je riječ održana u sklopu 14. slavonsko-baranjsko-srijemskih hrvatskih književnih dana, koji su u Đakovu okupili autore slavonsko-baranjsko-srijemskog kruga, Hrvatske te Bosanske Posavine.

Predsjednik DHK-ova ogranka Mirko Ćurić ovaj je događaj nazvao svojevrsnim godišnjim rezimeom slavonsko-baranjsko-srijemske književnosti, čiju produkciju ocjenjuje vrlo bogatom i kvalitetnom:

- Puno je bolja nego što to mnogi misle. Pogledamo li samo nagrade i festivale, vidjet ćete da mnogi s ovog prostora izuzetno dobro kotiraju; Ivana Šojat dobila je "Ranka Marinkovića", Kramarić nagradu na Danima eseja, Jasna Horvat na Danima Kozaraca itd. Djeluje niz izuzetnih književnika kao što su Delimir Rešicki, Rem, Cvenić, Tomaš..., a imamo i niz mladih. Možda je medijska percepcija slabija, pa slabije dolazimo do državnih medija, neki mediji su zagrebocentrični i ovdašnjim autorima često nije lako probiti taj krug.

U nastavku su slijedila književna čitanja članova DHK-a i gostiju: Josipa Cvenića, Tihomira Dunđerovića, Mirka Ćurića, Jasne Horvat, Vlaste Markasović, Ružice Martinović Vlahović, Nevenke Nedić, Marinka Plazibata, Gorana Rema, Livije Reškovac, Stjepana Tomaša, Maje Urban i Jose Živkovića. U glazbenom su dijelu nastupili Josip Molnar i Sanja Hajduković. S.Župan

Suzana Župan100 views0 comments

Comments


bottom of page